Professionel tekstforfatning

Stillingsopslag

I dag er kampen om den rigtige medarbejder benhård. Sørg for, at dine stillingsopslag er gode, præcise og fyldt med den rette information.

Freelance tekstforfatning

Bestil tekster online

Bestil

Stillingsopslag

hos dygtige tekstforfattere med fuld tryghed, til faste priser og med hurtig levering.

Veluddannede freelancere
Veluddannede teksteksperter med dokumenteret erfaring
Bestil hurtigt
Bestil på 5 minutter, og nyd en  velstruktureret proces
Tilfredshedsgaranti
Fuld tilfredshedsgaranti.
Betal efter levering
Inklusive korrekturlæsning
Tekstforfatning er altid inklusive korrekturlæsning
Bliv ringet op
Få hjælp til bestilling, priser eller noget helt tredje.

Værdien af et godt og professionelt stillingsopslag

Du kan spørge, hvilken værdi det vil have, hvis du er i stand til at tiltrække den bedste kandidat til jobbet? Det kan være afgørende! Typisk er teamet og de mennesker, som rent faktisk udgør organisationen, den største enkeltfaktor for en virksomheds succes, så det er nok ikke lige her, man skal springe hurtigt over.

Konkurrencen om den rigtige medarbejder er skarp. Ikke kun fordi du er i konkurrence om tiltrækningen med mange andre arbejdspladser, men også fordi ansøgerfeltet ofte er stort. Det er fuldstændig almindeligt, at et stillingsopslag tiltrækker 500-800 ansøgere. Hvis dit stillingsopslag ikke er præcist og godt, vil du skulle bruge al for lang tid på at vurdere ansøgerne og spilde unødvendig tid i screenings- og jobsamtale-processen. Og risikoen er stor for, at du simpelthen overser den helt rigtige person til jobbet.

Det gode stillingsopslag

Det gode stillingsopslag er kort (helst maksimalt en A4-side) og gør i hvert fald dette:

  1. Giver en præcis beskrivelse af, hvem du søger
  2. Giver en præcis beskrivelse af jobbets ansvarsområder og indhold
  3. Giver en præcis beskrivelse af de krævede og/eller anbefalede faglige kompetencer (erfaring og uddannelse)
  4. Giver en præcis beskrivelse af de menneskelige egenskaber, som vil passe godt til jobbet
  5. Giver et overblik over de praktiske vilkår for jobbet (arbejdstid, arbejdssted, goder m.m.)

Hvem søger du?

Det er i høj grad her, den store kamp i stillingsopslaget om den rette kandidat skal beskrives. Tænk det som en tekst, hvor du fortæller (uden floskler og for upræcise formuleringer), hvem du søger. Skriv meget gerne let og ligetil. Du kan også tænke det som stillingsopslagets 'salgstekst', hvor du både for beskrevet, hvem du søger, og samtidig får indarbejdet en beskrivelse af, hvem I er, og hvordan I arbejder. Fx kan du skrive: Vi søger en ambitiøs, empatisk og frisk person til vores evigt livlige support-team. Det er vigtigt, at du er klar på en hektisk hverdag, en stejl læringskurve og kunsten at bevare et godt humør, selvom alting ikke altid føles let.

Hvad er jobbets ansvarsområder og indhold?

Vær ganske præcis og tydelig i din beskrivelse af de ansvarsområder, som vedkommende vil få, og hvilke krav der stilles til vedkommende. Ansvarsområder beskriver især forventningerne til vedkommendes arbejdsindsats og resultater, hvorimod jobbets indhold mere beskriver typen af opgaver, arbejdets organisering og simpelthen den dagligdag, som vedkommende kan forvente at få hos jer.

Hvilke faglige kompetencer er de vigtigste?

Hvilken faglig profil vil passe til jobbet? Her bør du i stillingsopslaget beskrive jeres ønsker til kandidatens uddannelsesbaggrund og andre faglige kompetencer, som vedkommende kan have opnået gennem efteruddannelse eller anden form for kursus. Samtidig bør du beskrive, hvilken erfaring vedkommende bør have, og i hvilken grad. Det kan være erfaring med arbejdsområder eller kendskab til arbejdsformer, værktøjer, begreber og modeller.

Hvilke menneskelige egenskaber er de vigtigste?

Beskriv så nøgternt som muligt de mere bløde egenskaber og menneskelige kvaliteter, som kandidaten bør have. Når vi skriver 'nøgternt', er det, fordi du ikke skal virke dømmende eller komme til at skræmme ellers dygtige kandidater væk. Hvis du leder efter nogle, som er friske og glade i dagligdagen, bør du i stillingsopslaget ikke skrive, at "du skal ikke være sur og tvær", men fx i stedet, at ”vi leder efter en positiv og varm person med frisk mod på dagligdagens fart.”

Skriv tydeligt, og vær meget præcis

Jo mere præcis og klar du er i dit sprogbrug og ordvalg, jo større er sandsynligheden for, at dit stillingsopslag rent faktisk bliver læst, og at du finder den rigtige kandidat. Det er især på sprogdelen, at mange fejler. De leder måske efter en positiv og frisk kandidat til jobbet, men skriver i stedet tungt og gammeldags (fx fordi de er vant til, at dette virker godt i deres eksterne kommunikation til kunder og samarbejdspartnere). Derfor: Hav styr på målgruppen, og vær tydelig og præcis i dit ordvalg. Undgå lange og snørklede sætninger. Hold dem overvejende korte.

Gør teksten overskuelig med punktlister og mange overskrifter

Brug meget gerne punktlister og flere overskrifter, så det er nemt for ansøgeren at gennemskue stillingsopslaget. Husk at jo bedre vedkommende kan overskue stillingsopslaget, jo større er sandsynligheden for, at du tiltrækker de allerbedste (simpelthen fordi de orker at søge stillingen) og samtidig de rigtige (fordi de forstår, hvad du rent faktisk søger).

Husk alt det praktiske

Hvad er lønnen? Hvad er arbejdstiden? Hvor er arbejdsstedet? Hvor tit holder I seminarer eller andre arrangementer, hvor ansøgeren skal forvente at deltage? Hvad med frokostordning? Hvad med firmabil?

Oplist gerne alle de praktiske dele af jobbet i en punktliste, og sørg for at angive en kontaktperson, så vedkommende nemt kan få svar på andre spørgsmål til jobbet, som kunne opstå.

Hvorfor lade en dygtig freelance tekstforfatter skrive dit stillingsopslag?

Du er ekspert på, hvad I søger. Tekstforfatteren er ekspert i at få det skrevet på en måde, så det tiltrækker den helt rigtige kandidat. Tekstforfatteren vil holde nøje øje med typen af medarbejder, som I søger, og de krav, som I stiller til vedkommende. Hun vil sørge for at balancere jeres forventninger til ansøgeren med de fordele, som ansøgeren vil kunne finde ved jobbet. Det er grundlæggende en salgsproces, hvor du skal få den helt rigtige kandidat til at spærre øjnene op og give sig tid til at søge hos dig.

Det er nemt at bestille din tekstforfatning af stillingsopslaget. Vi stiller dig nogle få centrale spørgsmål, og tekstforfatteren vil vende tilbage til dig, hvis hun har brug for yderligere information. Ellers kører processen på skinner, og du kan forvente et udkast i din indbakke inden for få dage.

Fordele, når en erfaren tekstforfatter skriver dit stillingsopslag

  • Du får et professionelt og velskrevet stillingsopslag, som passer til den kandidat-målgruppe, som du søger
  • Alle tekstforfattere er erfarne og veluddannede og kan svare på dine eventuelle yderligere spørgsmål til processen, den præcise vinkling og andet relevant ved teksten
  • Tekstforfatteren sender dig et udkast til stillingsopslaget direkte til din mailboks. Du sender dine eventuelle rettelser tilbage til tekstforfatteren
  • Den endelige tekst korrekturlæses (altid inklusive i prisen) og sendes til dig – klar til at blive sendt ud i verden og tiltrække den helt rigtige kandidat til jobbet

Video

Eksempel

Se eksempel på

Stillingsopslag

.

Download (PDF)

Bestil nu

Sammenlign GoEdit med det generelle udbud af tekstservices

 
GoEdit
Generelt
Kun veluddannede teksteksperter med dokumenteret erfaring
Check
Not Checked
Bestil online på få minutter
Check
Kræver typisk møde
Skræddersyede bestillingsformularer til de specifikke tekster
17
Typisk kun én
Levering af udkast typisk inden for 48 timer
Check
Sjældent
Du ved altid, hvad du betaler, og priserne er faste
Check
Not Checked
Ingen minimumsbestilling eller andre krav til tekstens længde
Check
Sjældent
Vores platform er designet til at passe på alle involveredes tid
Hvem ved?
“Vi har effektiviseret bestillings- og produktionsprocessen, ensartet priserne, indført hurtig levering på alle opgaver og fjernet kravene om minimumsbestillinger. Det er nye tider for bestilling af tekster 'outhouse'!”
Jakob Pindstrup
Jakob Pindstrup
Medstifter
Udvalgte teksteksperter på GoEdit til faste priser

De skriver og retter din tekst

Vi matcher dig med veluddannede tekstforfattere og erfarne korrekturlæsere, så du ikke skal bruge tid på at screene og lede efter den rette.
Læs mere
Se hvad vi ellers tilbyder

Søger du andre tekster?

Hyr en veluddannet tekstforfatter på 5 min.

Ring 71 99 32 92