3 skrivejobs, du garanteret ikke vidste, fandtes
Alle blogindlæg

3 skrivejobs, du garanteret ikke vidste, fandtes

Nu tror du måske, at du kender de fleste, men har du hørt om disse helt unikke (skrive)jobs?

6.9.2021

Brandmand, skolelærer og læge. Det er jobs, som de fleste af os kendte, allerede da vi var helt små. Som vores viden om og syn på verdenen voksede, blev vi også mere opmærksomme på de andre jobtitler, vi ikke anede, eksisterede.

Fortune cookie writer

Du kender dem godt, de små, knasende lykkekager, der gemmer både på spådomme og underlige oneliners. Men har du nogensinde tænkt over, hvem det egentlig er, der finder på teksten? Vi ved jo godt, at de må komme et sted fra, og derfor må nogen jo skrive dem.

Det er ikke udbredt i Danmark, men i USA ansætter man folk til at skrive dem. Ofte er der tale om freelancere eller studerende, der bruger nogle timer på det, men der findes faktisk også få, men dygtige folk, der arbejder med det på fuldtid. I Danmark er de små, hvide sedler nok mest kendt fra bordbomberne på middagsbordet, men modsat disse, hvor teksten ofte går igen, så prøver de professionelle, såkaldte fortune cookie writers faktisk konstant at forny sig.

Det kan være sværere, end man lige tror, for pladsen er utrolig begrænset. Faktisk sagde en af USA’s største op i 2017 efter hele 30 år, fordi han havde fået skriveblokering. Du kan læse om ham her.

Jobbet kort fortalt: Du bliver betalt for at skrive de skøre, sjove og underlige tekster, som kan findes i de små lykkekager. 

Netflix tagger

Det er ikke nogen hemmelighed, at Netflix ofte skyder nye film ud på deres streaming-tjeneste, både titler, de selv producerer, og andre, de køber sig til. Deres hjemmeside er superbrugervenlig, og modsat andre streamingtjenester er det nemt at finde både filmtitler og inspiration efter genrer.

Men det kommer jo heller ikke af sig selv. Netflix ansætter nemlig folk på deltid, hvis job det er at se flere timer af det nyeste indhold for så at indsætte nøglebeskrivelser og forskellige tags ind i deres system. Jobbet bliver selvfølgelig udført hjemmefra, så man kan koncentrere sig om det, man ser. Lyder det som verdens fedeste job? Du ville nok få mange misundelsesværdige blikke fra bekendte, første gang du fortalte om det.

Personligt ville jeg dog være ærgerlig over at få ødelagt oplevelsen af en film, som jeg havde ventet på, og selvom filmene selvfølgelig er forskellige, så lyder arbejdsdelen meget ensformig.

Jobbet kort fortalt: Du bliver betalt for at se timevis af film på Netflix og tilføje dem relevante tags. Husk popcornene!

Legetøjstester

Det her er endnu et job, man ikke ser ofte i Danmark, men der findes faktisk mennesker, der bliver betalt for at ødelægge legetøj. Det lyder skørt, men der er selvfølgelig en dybere mening bag, og det er endda en alvorlig en af slagsen. Det har nemlig med børns sikkerhed at gøre.

Jobbet findes i flere forskellige formater, men ens for dem alle er, at de tester legetøjet, før det kommer ud i butikkerne. Nogle anmeldere eller bloggere tester legetøjets brugervenlighed, mens andre tester kemien. Så er der dem, som tester, om legetøjet er farligt rent fysisk. Hvor nemt er det at ødelægge, hvordan går det i stykker, og kan det gå i mindre dele, der kan være til fare for små børn? Efterfølgende skal testeren skrive rapporter om resultaterne, og det er selvfølgelig her, skrivningen kommer ind.

Jobbet kort fortalt: Du bliver betalt for at ødelægge, teste og skrive rapporter om legetøj. Prøv at fortælle det til din onkel ved næste familiefest.

Find mere inspiration til dit arbejdsliv her:

Læs også