← Alle blogindlæg

3 skrivejobs, du garanteret ikke vidste, fandtes

Nu tror du måske, at du kender de fleste, men har du hørt om disse helt unikke (skrive)jobs?

Brandmand, skolelærer og læge. Det er jobs, som de fleste af os kendte, allerede da vi var helt små. Som vores viden om og syn på verdenen voksede, blev vi også mere opmærksomme på de andre jobtitler, vi ikke anede, eksisterede.

Fortune cookie writer

Du kender dem godt, de små, knasende lykkekager, der gemmer både på spådomme og underlige oneliners. Men har du nogensinde tænkt over, hvem det egentlig er, der finder på teksten? Vi ved jo godt, at de må komme et sted fra, og derfor må nogen jo skrive dem.

Det er ikke udbredt i Danmark, men i USA ansætter man folk til at skrive dem. Ofte er der tale om freelancere eller studerende, der bruger nogle timer på det, men der findes faktisk også få, men dygtige folk, der arbejder med det på fuldtid. I Danmark er de små, hvide sedler nok mest kendt fra bordbomberne på middagsbordet, men modsat disse, hvor teksten ofte går igen, så prøver de professionelle, såkaldte fortune cookie writers faktisk konstant at forny sig.

Det kan være sværere, end man lige tror, for pladsen er utrolig begrænset. Faktisk sagde en af USA’s største op i 2017 efter hele 30 år, fordi han havde fået skriveblokering. Du kan læse om ham her.

Jobbet kort fortalt: Du bliver betalt for at skrive de skøre, sjove og underlige tekster, som kan findes i de små lykkekager. 

Netflix tagger

Det er ikke nogen hemmelighed, at Netflix ofte skyder nye film ud på deres streaming-tjeneste, både titler, de selv producerer, og andre, de køber sig til. Deres hjemmeside er superbrugervenlig, og modsat andre streamingtjenester er det nemt at finde både filmtitler og inspiration efter genrer.

Men det kommer jo heller ikke af sig selv. Netflix ansætter nemlig folk på deltid, hvis job det er at se flere timer af det nyeste indhold for så at indsætte nøglebeskrivelser og forskellige tags ind i deres system. Jobbet bliver selvfølgelig udført hjemmefra, så man kan koncentrere sig om det, man ser. Lyder det som verdens fedeste job? Du ville nok få mange misundelsesværdige blikke fra bekendte, første gang du fortalte om det.

Personligt ville jeg dog være ærgerlig over at få ødelagt oplevelsen af en film, som jeg havde ventet på, og selvom filmene selvfølgelig er forskellige, så lyder arbejdsdelen meget ensformig.

Jobbet kort fortalt: Du bliver betalt for at se timevis af film på Netflix og tilføje dem relevante tags. Husk popcornene!

Legetøjstester

Det her er endnu et job, man ikke ser ofte i Danmark, men der findes faktisk mennesker, der bliver betalt for at ødelægge legetøj. Det lyder skørt, men der er selvfølgelig en dybere mening bag, og det er endda en alvorlig en af slagsen. Det har nemlig med børns sikkerhed at gøre.

Jobbet findes i flere forskellige formater, men ens for dem alle er, at de tester legetøjet, før det kommer ud i butikkerne. Nogle anmeldere eller bloggere tester legetøjets brugervenlighed, mens andre tester kemien. Så er der dem, som tester, om legetøjet er farligt rent fysisk. Hvor nemt er det at ødelægge, hvordan går det i stykker, og kan det gå i mindre dele, der kan være til fare for små børn? Efterfølgende skal testeren skrive rapporter om resultaterne, og det er selvfølgelig her, skrivningen kommer ind.

Jobbet kort fortalt: Du bliver betalt for at ødelægge, teste og skrive rapporter om legetøj. Prøv at fortælle det til din onkel ved næste familiefest.

Find mere inspiration til dit arbejdsliv her:

Tekstforfatning lige ved hånden

Med GoEdit er det blevet lettere end nogensinde for virksomheder at bestille tekstforfatning og korrekturlæsning uden gebyrer og minimumsbestilling og leveret hurtigt. Vi håber, at du vil elske os :-)

Vi stiller spørgsmålene. Du svarer.

Ja, det er faktisk så simpelt. Det er lige så nemt at få vores hjælp som at chatte med din kollega. Vi spørger dig fx om din målgruppe og tekstens formål.

Kundernes ord

Vi vil nødigt tage glæden ved at skrive fra dig, for tekster er en meget vigtig del af de fleste virksomheders dagligdag. Men hvorfor skrive dem alle selv? Hvorfor mangle nogle? Hvorfor ikke undgå stave- og slåfejl? Eller hvad med at bruge tiden bedre? Hør, hvorfor vi er elsket ❤️

Niels Kofoed

Super smart. Det er bare så nemt og faktisk sjovt at bestille en ny tekst. I løbet af en dag havde jeg min tekst i min indbakke. Fedt!

Rasmus Jeppesen

Rigtig godt resultat og meget nemt.

Ole

Jeg var nok lidt skeptisk først. Kan man stole på en online platform? Men jeg kunne hurtigt mærke, at der var gode tekstforfattere i den anden ende. Jeg er meget tilfreds.

Hans-Jørgen B

Professionelt og enkelt. Jeg har fået hjælp til korrektur...

Annika Andersen

GoEdit er nok mit smarte trick til at få en god tekst når jeg simpelthen ikke selv orker det. Det er meget nemt og godt

Henrik Ejsbøl

Rigtig nemt. Jeg fik det, jeg var ud efter og jeg kommer også igen, når jeg skal bruge mere.

Jesper & Hanne

Vi havde brug for hjælp til grammatik. Ikke fordi, at vi ikke selv kan, men vi havde ikke tid til det. Det var nemt!

Henrik Michael Jensen

Smart tænkt med enkle produkter og faste priser. Jeg kommer nok mest til at bruge det til stillingsopslag. Det fungerer perfekt. Tak.

Hans Peter

Det er rigtig smart at jeg bare skal finde den tekst jeg søger, udfylde lidt info og læne mig tilbage. Teksten kom hurtigt i indbakken. Smart!

Kom i gang

Vi hjælper dig i gang og spørger kun om det allervigtigste.

MasterClass → Skriv professionelle e-mails