← Alle blogindlæg

Det fantastiske freelanceliv

Flere og flere gør det. Springer ud i det og bliver freelancere. Vi minder dig om alle de fantastiske aspekter, der er ved at være freelancere!

Måske du er ved at lave regnskab eller drukne i alle de forskellige hatte, du selv skal have på i dit arbejde, og har glemt, hvorfor det egentlig var, at du valgte at blive freelancer til at starte med. Frygt ej. Her er de bedste ting ved at være freelancer!

Hvor som helst – når som helst

Hele universet er din arbejdsplads! Eller det vil sige næsten. Bare du har en computer og internetadgang, kan du i princippet arbejde hvor som helst. Du kan sidde hjemme i din pyjamas, rejse rundt i verden, se storbyer og strande, eller du kan tage ud på landet i dit sommerhus og arbejde derfra.

Glem også alt om det faste 9-17-arbejdsliv. Du er nemlig også selv fuldstændig i kontrol over din arbejdstid. Arbejder du bedst om morgenen, kan du starte dagen tidligt, eller er du lidt af en natugle, kan du lægge dit arbejde i nattetimerne. Du bestemmer selvfølgelig også selv over dine rutiner. Skal alle ugerne være ens, og vil du have faste arbejdsdage? Eller skal hver uge være ny og anderledes? Det er helt op til dig!

Tip: Husk! Du har den største frihed til selv at bestemme, hvordan dit drømmearbejdsliv skal se ud.

Du er chefen

Du er din helt egen chef! Det er dig, der bestemmer. Du er ikke underlagt en andens meninger og holdninger om dit arbejde, og hvilke opgaver du skal arbejde på nu. Vil du arbejde ekstra meget den ene dag, så du kan holde fri en anden dag? Det er fuldstændig op til dig, og du skal ikke spørge om lov først.

Du står selvfølgelig til ansvar over for dine kunder og holder dine aftaler, men det er dig selv, der bestemmer, hvilke opgaver du tager ind til at starte med. Det betyder også, at du selv styrer din arbejdsbyrde. Vil du helst bare arbejde, så du kan få tingene til at løbe rundt, tager du kun de opgaver, som det kræver.

Elsker du dit arbejde, og kan du slet ikke få nok timer? Så tager du bare flere opgaver ind! Der er ikke en chef, der fortæller dig, at der ikke er budget til flere timer. Du kan selvfølgelig også styre og lægge dit arbejde i perioder.

Tip: Arbejd ekstra meget i uger, hvor du er fyldt med overskud og energi, og trap ned og hold pauser i andre.

Interesser og passion

Før i tiden blev freelancearbejde oftest set som et nødvendigt onde for dem, der ikke havde et fast fuldtidsarbejde. Det har heldigvis ændret sig enormt meget siden. I dag er freelancelivet langt mere respekteret og anerkendt, og i stedet for at være et arbejde baseret på nødvendighed er det nu et aktivt valgt for os, der vil have mere indflydelse på vores eget arbejdsliv for at kunne bygge en bedre livsstil op.

Dit freelanceliv betyder, at du kan fokusere på de opgaver, der interesserer dig allermest, og dem, du er bedst til – de opgaver, som du synes, er både superspændende og relevante for dig. Måske er dit arbejde endda din passion? Du kan sige nej til de opgavetyper, du ikke kan fordrage, og du kan sige ja til dem, du elsker! På den måde får du et arbejde fyldt med den type opgaver, som giver dig allermest som person.

Tip: Vælg de opgaver, der interesserer dig allermest!

Du bruger dit fag – og bliver bedre

Som freelancer får du lov til at arbejde med lige præcis dét, som du er ekspert i. Du skal ikke være altmuligmand i en kommunikationsafdeling, hvor det forventes, at du både har overblikket over alle kommunikationskanaler, skal producere alt content til virksomheden fra bunden og samtidig være korrekturlæser på det hele.

I stedet har du mulighed for at være i direkte kontakt med de mest relevante opgaver inden for din uddannelse og dit fag, hver dag. Derudover kan dit fokus på bestemte områder, samt din specialisering, være med til at udvikle dine evner. Ved at arbejde koncentreret med dit felt hver dag kan du lære enormt meget. Du får hele tiden nye opgaver ind, og for hver opgave vokser din viden og din erfaring.

Tip: Vær i kontakt med relevante opgaver inden for din uddannelse og dit fag, hver dag.

Vi har mere til dig lige her:

Tekstforfatning lige ved hånden

Med GoEdit er det blevet lettere end nogensinde for virksomheder at bestille tekstforfatning og korrekturlæsning uden gebyrer og minimumsbestilling og leveret hurtigt. Vi håber, at du vil elske os :-)

Vi stiller spørgsmålene. Du svarer.

Ja, det er faktisk så simpelt. Det er lige så nemt at få vores hjælp som at chatte med din kollega. Vi spørger dig fx om din målgruppe og tekstens formål.

Kundernes ord

Vi vil nødigt tage glæden ved at skrive fra dig, for tekster er en meget vigtig del af de fleste virksomheders dagligdag. Men hvorfor skrive dem alle selv? Hvorfor mangle nogle? Hvorfor ikke undgå stave- og slåfejl? Eller hvad med at bruge tiden bedre? Hør, hvorfor vi er elsket ❤️

Niels Kofoed

Super smart. Det er bare så nemt og faktisk sjovt at bestille en ny tekst. I løbet af en dag havde jeg min tekst i min indbakke. Fedt!

Rasmus Jeppesen

Rigtig godt resultat og meget nemt.

Ole

Jeg var nok lidt skeptisk først. Kan man stole på en online platform? Men jeg kunne hurtigt mærke, at der var gode tekstforfattere i den anden ende. Jeg er meget tilfreds.

Hans-Jørgen B

Professionelt og enkelt. Jeg har fået hjælp til korrektur...

Annika Andersen

GoEdit er nok mit smarte trick til at få en god tekst når jeg simpelthen ikke selv orker det. Det er meget nemt og godt

Henrik Ejsbøl

Rigtig nemt. Jeg fik det, jeg var ud efter og jeg kommer også igen, når jeg skal bruge mere.

Jesper & Hanne

Vi havde brug for hjælp til grammatik. Ikke fordi, at vi ikke selv kan, men vi havde ikke tid til det. Det var nemt!

Henrik Michael Jensen

Smart tænkt med enkle produkter og faste priser. Jeg kommer nok mest til at bruge det til stillingsopslag. Det fungerer perfekt. Tak.

Hans Peter

Det er rigtig smart at jeg bare skal finde den tekst jeg søger, udfylde lidt info og læne mig tilbage. Teksten kom hurtigt i indbakken. Smart!

Kom i gang

Vi hjælper dig i gang og spørger kun om det allervigtigste.

MasterClass → Skriv professionelle e-mails