← Alle blogindlæg

Tidsstyring med Pomodoro-teknikken

Vores hjerner er ikke skruet sammen til, at vi kan sidde fastlåst i den samme opgave i flere timer.

Pomodoro-teknikken

Tidsstyring, timer og pauser gør arbejdet mere effektivt. Pomodoro-teknikken er en simpel og effektiv teknik, som hjælper dig med at styre din tid og dine opgaver. Den er bygget på baggrund af hjernens problemer med at holde fokus på det samme i længere tid, før den har brug for et afbræk. Præmissen er, at du vælger én opgave, sætter en timer på 25 minutter, og arbejder koncentreret i denne periode.

Når tiden er gået, tager du så 5 minutters pause, hvor du ikke laver noget arbejde. Det kan fx være, at du tager et glas vand, går på toilettet eller surfer på internettet. Herefter arbejder du igen koncentreret i 25 minutter, enten med den samme opgave, hvis du ikke blev færdig, eller med en ny. Hvis du arbejder med teknikken i længere perioder, så er det vigtigt, at du efter hver fjerde Pomodoro-interval holder en pause på ca. 20 minutter.

Tip: Fokusér og styr din tid effektivt ved at sætte tidsintervaller på opgaven.

Hvordan den hjælper dig

Teknikken er god for dig af flere grunde. For det første hjælper den dig med at arbejde koncentreret på en enkelt opgave og samtidig holde dit fokus, så du ikke bliver distraheret af andre ting og undgår spildt tid. Den er samtidig supergod for din mentale tilstand.

Ved at give dit hoved pauser undgår du at være fuldkommen smadret og mentalt træt, når du tager hjem fra arbejde. Hvis du overanstrenger dig og glemmer pauser, så bliver du bare mindre effektiv, selvom du måske føler, at du arbejder mere. Men i virkeligheden får du ikke nået mere. Derfor er de mindre arbejdsintervaller supereffektive.

Tip: Bliv mere effektiv og undgå at blive mentalt træt ved at indsætte pauser.

Tidsstyringen

Der er flere forskellige måder, du kan styre tiden på. Den simpleste måde er selvfølgelig bare at sætte en timer på din telefon. Der er dog den risiko, at du kan blive distraheret, hvis du får notifikationer fra Facebook eller diverse apps og spil. Hvis du vil være fuldstændig sikker på, at du ikke bliver distraheret, er der faktisk lavet en masse gode apps og extensions, der hjælper dig med at bevare fokus.

Bliver du distraheret på din computer, kan du bruge Cold Turkey, som er en extension, der blokerer hjemmesider. Til din telefon kan du bruge appen Forest, hvis slogan er Stay focused, be present. Den fungerer næsten som et spil, hvor du selv sætter en timer. Appen begynder så at plante et træ, men hvis du går ud af appen, før tiden er gået, dør dit træ.

Det vigtigste ved tidsstyringen til Pomodoro er bare, at du kan se timeren, og hvor meget af tiden der er tilbage. At du kan se tiden tælle ned, betyder nemlig, at du er motiveret til at arbejde effektivt. Samtidig, hvis du er ved at blive distraheret, så kan dét at se, at der kun er 5 minutter tilbage af tiden, få dig til at arbejde videre alligevel.

Tip: Optimér din motivation ved at placere timeren et synligt sted.

Brug for flerehacks? Læs også:

Tekstforfatning lige ved hånden

Med GoEdit er det blevet lettere end nogensinde for virksomheder at bestille tekstforfatning og korrekturlæsning uden gebyrer og minimumsbestilling og leveret hurtigt. Vi håber, at du vil elske os :-)

Vi stiller spørgsmålene. Du svarer.

Ja, det er faktisk så simpelt. Det er lige så nemt at få vores hjælp som at chatte med din kollega. Vi spørger dig fx om din målgruppe og tekstens formål.

Kundernes ord

Vi vil nødigt tage glæden ved at skrive fra dig, for tekster er en meget vigtig del af de fleste virksomheders dagligdag. Men hvorfor skrive dem alle selv? Hvorfor mangle nogle? Hvorfor ikke undgå stave- og slåfejl? Eller hvad med at bruge tiden bedre? Hør, hvorfor vi er elsket ❤️

Niels Kofoed

Super smart. Det er bare så nemt og faktisk sjovt at bestille en ny tekst. I løbet af en dag havde jeg min tekst i min indbakke. Fedt!

Rasmus Jeppesen

Rigtig godt resultat og meget nemt.

Ole

Jeg var nok lidt skeptisk først. Kan man stole på en online platform? Men jeg kunne hurtigt mærke, at der var gode tekstforfattere i den anden ende. Jeg er meget tilfreds.

Hans-Jørgen B

Professionelt og enkelt. Jeg har fået hjælp til korrektur...

Annika Andersen

GoEdit er nok mit smarte trick til at få en god tekst når jeg simpelthen ikke selv orker det. Det er meget nemt og godt

Henrik Ejsbøl

Rigtig nemt. Jeg fik det, jeg var ud efter og jeg kommer også igen, når jeg skal bruge mere.

Jesper & Hanne

Vi havde brug for hjælp til grammatik. Ikke fordi, at vi ikke selv kan, men vi havde ikke tid til det. Det var nemt!

Henrik Michael Jensen

Smart tænkt med enkle produkter og faste priser. Jeg kommer nok mest til at bruge det til stillingsopslag. Det fungerer perfekt. Tak.

Hans Peter

Det er rigtig smart at jeg bare skal finde den tekst jeg søger, udfylde lidt info og læne mig tilbage. Teksten kom hurtigt i indbakken. Smart!

Kom i gang

Vi hjælper dig i gang og spørger kun om det allervigtigste.

MasterClass → Skriv professionelle e-mails