← Alle blogindlæg

Freelanceliv: Find din perfekte work-life balance

I en hverdag, hvor konkurrencen blandt freelancere i kommunikationsbranchen er stor, hvordan får du da et godt arbejdsliv uden at miste løn og kunder?

Skab gode arbejdsrutiner

Som freelancer har du selv ansvaret for at planlægge og prioritere din egen arbejdstid. Det kræver en hel del disciplin, og det kan særligt være en udfordring, hvis du kommer fra en stilling som fastansat og nu pludselig selv skal stå for alt det praktiske. Men det er altså supervigtigt, at du både finder og skaber nogle gode arbejdsrutiner i din hverdag.

Hvis du ikke tager dig tiden til aktivt at planlægge dit arbejde, så kan du både risikere at miste overblikket, og at tiden kan løbe fra dig. Sørg derfor for at planlægge din arbejdstid bedst muligt ved at lægge planer og sørg så for at holde dem. Tænk gerne over, hvordan du vil arbejde. Som freelancer kan man være afhængig af, hvornår kunderne har opgaver til en, men derfor kan du stadig selv bestemme hvordan du arbejder allerbedst.

Hvilken tid på dagen er du for eksempel mest produktiv, hvor meget tid kræver den enkelte opgave, og er din plan realistisk? Bestem dig også gerne for, om du skal være ”på” hele tiden og til at få fat på, eller om det er bedre, at du har faste arbejdstidspunkter og så holder rigtig fri, når du ikke arbejder.

Tip: Tænk over, hvordan du arbejder allerbedst.

Sørg for et godt arbejdsmiljø

Som freelancer har du ikke en arbejdsgiver, der giver dig et fysisk sted at arbejde, og det er der både udfordringer og fordele ved. Du er heldig, at du selv kan bestemme, hvorfra du vil arbejde, men du er langtfra sikret den perfekte arbejdsplads.

Det kan være en god investering at få et kontor inde i byen, så du kommer væk fra dit hjem, bliver mere motiveret og får de bedste rammer for dit arbejde. Men det er langtfra alle, der har råd til at leje deres eget kontor. Hvis dit arbejde er teksttungt og kræver høj koncentration, så er det måske heller ikke lige sagen at arbejde ude på en café.

Arbejder du hjemmefra, er det vigtigt, at du skaber det bedst mulige arbejdsmiljø, et sted, hvor du kan sidde og arbejde ordentligt. Med et godt bord, en god stol og en god kop kaffe er du allerede langt. Som freelancer arbejder du højst sandsynligt ekstremt meget på computer, og her er det vigtigt, at du sørger for at sidde godt. En bærbar computer vil oftest være dårlig for din holdning, fordi du naturligt kommer til at bøje hovedet nedad.

Overvej derfor enten at investere i en stationær arbejdscomputer eller få et stativ, så din skærm kommer op i hovedhøjde. Vælger du den sidste mulighed, skal du også anskaffe dig et eksternt tastatur for at få den bedste ryg- og arbejdsstilling.

Tip: Et godt bord, en god stol og en god kop kaffe giver dig en god start.

Sig nej og outsource

Som freelancer kan mængden af dit arbejde være meget skiftende. Nogle perioder vil du måske nærmest kunne svømme i arbejdsopgaver, mens der andre gange vil være mere stille.

Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at have en opsparing, hvis nu det varierende skift af arbejde resulterer i måneder med lav indkomst. Samtidig kan det af denne grund også være fristende at sige ja til alle opgaver, der kommer din vej. Men selvom det er vigtigt at have disciplin og god arbejdsmoral, så er det ekstremt vigtigt, at du også passer på dig selv, så du ikke brænder ud.

Du er kun én person, og der er grænser for, hvad du kan nå. Så ligger der pludselig for meget på dit bord, så vær bevidst om, at det er helt okay at outsource ved at sende opgaven videre til en fagfælle. Sørg dog for, at det er en, du er tryg ved at give opgaven, og som du ved, har lige så høje standarder som dig, så kvaliteten stadig er i top og reflekterer positivt over på dig. Din kunde vil også sætte pris på din anbefaling, så de kan få opgaven færdig, fremfor at den ligger og venter på dit bord.

Et sidste tip på vejen er: Husk at holde pauser i hverdagen, husk selvfølgelig også at holde fri og sørg for at nyde dit fleksible arbejdsliv!

Find flere hacks og bliv inspireret her:

Tekstforfatning lige ved hånden

Med GoEdit er det blevet lettere end nogensinde for virksomheder at bestille tekstforfatning og korrekturlæsning uden gebyrer og minimumsbestilling og leveret hurtigt. Vi håber, at du vil elske os :-)

Vi stiller spørgsmålene. Du svarer.

Ja, det er faktisk så simpelt. Det er lige så nemt at få vores hjælp som at chatte med din kollega. Vi spørger dig fx om din målgruppe og tekstens formål.

Kundernes ord

Vi vil nødigt tage glæden ved at skrive fra dig, for tekster er en meget vigtig del af de fleste virksomheders dagligdag. Men hvorfor skrive dem alle selv? Hvorfor mangle nogle? Hvorfor ikke undgå stave- og slåfejl? Eller hvad med at bruge tiden bedre? Hør, hvorfor vi er elsket ❤️

Niels Kofoed

Super smart. Det er bare så nemt og faktisk sjovt at bestille en ny tekst. I løbet af en dag havde jeg min tekst i min indbakke. Fedt!

Rasmus Jeppesen

Rigtig godt resultat og meget nemt.

Ole

Jeg var nok lidt skeptisk først. Kan man stole på en online platform? Men jeg kunne hurtigt mærke, at der var gode tekstforfattere i den anden ende. Jeg er meget tilfreds.

Hans-Jørgen B

Professionelt og enkelt. Jeg har fået hjælp til korrektur...

Annika Andersen

GoEdit er nok mit smarte trick til at få en god tekst når jeg simpelthen ikke selv orker det. Det er meget nemt og godt

Henrik Ejsbøl

Rigtig nemt. Jeg fik det, jeg var ud efter og jeg kommer også igen, når jeg skal bruge mere.

Jesper & Hanne

Vi havde brug for hjælp til grammatik. Ikke fordi, at vi ikke selv kan, men vi havde ikke tid til det. Det var nemt!

Henrik Michael Jensen

Smart tænkt med enkle produkter og faste priser. Jeg kommer nok mest til at bruge det til stillingsopslag. Det fungerer perfekt. Tak.

Hans Peter

Det er rigtig smart at jeg bare skal finde den tekst jeg søger, udfylde lidt info og læne mig tilbage. Teksten kom hurtigt i indbakken. Smart!

Kom i gang

Vi hjælper dig i gang og spørger kun om det allervigtigste.

MasterClass → Skriv professionelle e-mails