Søger du en tekstforfatter? Her er dine 3 muligheder
Alle blogindlæg

Søger du en tekstforfatter? Her er dine 3 muligheder

En tekstforfatter kan skabe stor værdi for din virksomhed. Vi viser dig 3 forskellige typer af tekstforfattere med hver deres fordele og ulemper.

10.1.2022

Når det kommer til at finde en tekstforfatter, så har du faktisk flere muligheder, end du måske går og tror, for at finde en løsning, der passer til netop din virksomhed. Her er de 3 typer af tilknytning, som man ofte skelner imellem.

Den ansatte

Den ansatte er selvfølgelig en medarbejder, du har ansat i din virksomhed. Det kan fx være en kommunikationsmedarbejder, og personen kan være ansat på fuldtid eller deltid. Fordelen ved en fastansat er, at personen kender virksomheden og dens kultur og er rigtig godt inde i virksomhedsstoffet. Derudover er der den personlige kontakt, hvor I kommunikerer ansigt til ansigt.

Ulempen ved den fastansatte er, at denne er væsentlig dyrere i drift. Det gør selvfølgelig ikke noget, hvis der er opgaver til det. Derudover bruger man meget tid på kommunikation eller ting, der reelt ikke er opgaver, som skaber tydelige resultater. En ansat har mange opgaver i virksomheden, og du kan risikere at bruge meget tid på at vente på opgaver, eller at tingene reelt ikke bliver udført, så du ikke kommer videre.

Tip: Brug den fastansatte til større og længevarende opgaver, hvor det særligt er nødvendigt at have meget dybdegående og detaljeret indsigt i virksomheden.

Freelanceren

Freelanceren er én enkelt person, som du bruger til specifikke opgaver i perioder, hvor din virksomhed har brug for det. Fordelen ved en freelancer er, at du kan bruge personen, når du reelt har brug for det. Dermed har du kun udgifter til personen i perioder. Derudover vil freelanceren ofte være fleksibel med sin tid og kan have ekspertviden inden for specifikke områder.

Ulempen er dog, at freelanceren kun er en enkelt person. Det kan betyde, at opgaven i nogle tilfælde kan blive forsinket eller udskudt, hvis der opstår uforudsete situationer. Det skyldes, at freelanceren ikke har andre, der kan varetage opgaven i disse tilfælde. Det gælder selvfølgelig ikke nødvendigvis alle, men nogle freelancere kan derudover være mere ustrukturerede end for eksempel en virksomhed, i og med at freelanceren selv skal koordinere og stå for alt det praktiske alene.

Læs mere om tekstforfatning på GoEdit.

Tip: Overvej en freelancer, hvis du ikke har nok opgaver til en fastansat.

Virksomheden

Virksomheden, som også kan være en virtuel personlig assistent, er en virksomhed, du hyrer ind til specifikke opgaver eller i særlige perioder. Fordelene ved at hyre en virksomhed er som ved freelanceren, at du kun bruger den tid og de penge, som du reelt har brug for for at løse de pågældende opgaver. En virksomhed vil som oftest have en bred vifte af ansatte tilgængelig, hvilket betyder, at der altid vil være nogle til at løse den pågældende opgave.

Det betyder, at du hurtigt kan få løst opgaven, når det passer dig. Derudover vil en virksomhed ofte være meget struktureret og hurtig i deres kommunikation grundet de mange ansatte, samtidig med at de som freelanceren tilbyder professionel ekspertviden inden for deres områder.

Den største ulempe ved at vælge virksomheden er dog, at der ikke er den samme personlige kontakt, som der vil være ved den fastansatte. Er opgaverne dog generelle som korrektur og opstramning af tekster behøver du ikke den personlige kontakt. Handler det derimod om tekstforfatning, kan det være vigtigt at have mere personlig kontakt.

Tip: Overvej, hvilke typer af opgaver du skal have løst. Er det vigtigst, at personen har et særligt kendskab til din virksomhed, eller betyder det mest, at du hurtigt kan få opgaverne løst og komme i kontakt med tekstforfatteren eller korrekturlæseren? 

Find mere inspiration til din virksomhed her:

Læs også