← Alle blogindlæg

Søger du en tekstforfatter? Her er dine 3 muligheder

En tekstforfatter kan skabe stor værdi for din virksomhed. Vi viser dig 3 forskellige typer af tekstforfattere med hver deres fordele og ulemper.

Når det kommer til at finde en tekstforfatter, så har du faktisk flere muligheder, end du måske går og tror, for at finde en løsning, der passer til netop din virksomhed. Her er de 3 typer af tilknytning, som man ofte skelner imellem.

Den ansatte

Den ansatte er selvfølgelig en medarbejder, du har ansat i din virksomhed. Det kan fx være en kommunikationsmedarbejder, og personen kan være ansat på fuldtid eller deltid. Fordelen ved en fastansat er, at personen kender virksomheden og dens kultur og er rigtig godt inde i virksomhedsstoffet. Derudover er der den personlige kontakt, hvor I kommunikerer ansigt til ansigt.

Ulempen ved den fastansatte er, at denne er væsentlig dyrere i drift. Det gør selvfølgelig ikke noget, hvis der er opgaver til det. Derudover bruger man meget tid på kommunikation eller ting, der reelt ikke er opgaver, som skaber tydelige resultater. En ansat har mange opgaver i virksomheden, og du kan risikere at bruge meget tid på at vente på opgaver, eller at tingene reelt ikke bliver udført, så du ikke kommer videre.

Tip: Brug den fastansatte til større og længevarende opgaver, hvor det særligt er nødvendigt at have meget dybdegående og detaljeret indsigt i virksomheden.

Freelanceren

Freelanceren er én enkelt person, som du bruger til specifikke opgaver i perioder, hvor din virksomhed har brug for det. Fordelen ved en freelancer er, at du kan bruge personen, når du reelt har brug for det. Dermed har du kun udgifter til personen i perioder. Derudover vil freelanceren ofte være fleksibel med sin tid og kan have ekspertviden inden for specifikke områder.

Ulempen er dog, at freelanceren kun er en enkelt person. Det kan betyde, at opgaven i nogle tilfælde kan blive forsinket eller udskudt, hvis der opstår uforudsete situationer. Det skyldes, at freelanceren ikke har andre, der kan varetage opgaven i disse tilfælde. Det gælder selvfølgelig ikke nødvendigvis alle, men nogle freelancere kan derudover være mere ustrukturerede end for eksempel en virksomhed, i og med at freelanceren selv skal koordinere og stå for alt det praktiske alene.

Tip: Overvej en freelancer, hvis du ikke har nok opgaver til en fastansat.

Virksomheden

Virksomheden, som også kan være en virtuel personlig assistent, er en virksomhed, du hyrer ind til specifikke opgaver eller i særlige perioder. Fordelene ved at hyre en virksomhed er som ved freelanceren, at du kun bruger den tid og de penge, som du reelt har brug for for at løse de pågældende opgaver. En virksomhed vil som oftest have en bred vifte af ansatte tilgængelig, hvilket betyder, at der altid vil være nogle til at løse den pågældende opgave.

Det betyder, at du hurtigt kan få løst opgaven, når det passer dig. Derudover vil en virksomhed ofte være meget struktureret og hurtig i deres kommunikation grundet de mange ansatte, samtidig med at de som freelanceren tilbyder professionel ekspertviden inden for deres områder.

Den største ulempe ved at vælge virksomheden er dog, at der ikke er den samme personlige kontakt, som der vil være ved den fastansatte. Er opgaverne dog generelle som korrektur og opstramning af tekster behøver du ikke den personlige kontakt. Handler det derimod om tekstforfatning, kan det være vigtigt at have mere personlig kontakt.

Tip: Overvej, hvilke typer af opgaver du skal have løst. Er det vigtigst, at personen har et særligt kendskab til din virksomhed, eller betyder det mest, at du hurtigt kan få opgaverne løst og komme i kontakt med tekstforfatteren eller korrekturlæseren? 

Find mere inspiration til din virksomhed her:

Tekstforfatning lige ved hånden

Med GoEdit er det blevet lettere end nogensinde for virksomheder at bestille tekstforfatning og korrekturlæsning uden gebyrer og minimumsbestilling og leveret hurtigt. Vi håber, at du vil elske os :-)

Vi stiller spørgsmålene. Du svarer.

Ja, det er faktisk så simpelt. Det er lige så nemt at få vores hjælp som at chatte med din kollega. Vi spørger dig fx om din målgruppe og tekstens formål.

Kundernes ord

Vi vil nødigt tage glæden ved at skrive fra dig, for tekster er en meget vigtig del af de fleste virksomheders dagligdag. Men hvorfor skrive dem alle selv? Hvorfor mangle nogle? Hvorfor ikke undgå stave- og slåfejl? Eller hvad med at bruge tiden bedre? Hør, hvorfor vi er elsket ❤️

Niels Kofoed

Super smart. Det er bare så nemt og faktisk sjovt at bestille en ny tekst. I løbet af en dag havde jeg min tekst i min indbakke. Fedt!

Rasmus Jeppesen

Rigtig godt resultat og meget nemt.

Ole

Jeg var nok lidt skeptisk først. Kan man stole på en online platform? Men jeg kunne hurtigt mærke, at der var gode tekstforfattere i den anden ende. Jeg er meget tilfreds.

Hans-Jørgen B

Professionelt og enkelt. Jeg har fået hjælp til korrektur...

Annika Andersen

GoEdit er nok mit smarte trick til at få en god tekst når jeg simpelthen ikke selv orker det. Det er meget nemt og godt

Henrik Ejsbøl

Rigtig nemt. Jeg fik det, jeg var ud efter og jeg kommer også igen, når jeg skal bruge mere.

Jesper & Hanne

Vi havde brug for hjælp til grammatik. Ikke fordi, at vi ikke selv kan, men vi havde ikke tid til det. Det var nemt!

Henrik Michael Jensen

Smart tænkt med enkle produkter og faste priser. Jeg kommer nok mest til at bruge det til stillingsopslag. Det fungerer perfekt. Tak.

Hans Peter

Det er rigtig smart at jeg bare skal finde den tekst jeg søger, udfylde lidt info og læne mig tilbage. Teksten kom hurtigt i indbakken. Smart!

Kom i gang

Vi hjælper dig i gang og spørger kun om det allervigtigste.

MasterClass → Skriv professionelle e-mails